top of page

HEDENDAAGSE
DANS

Lessentabel

Profielfoto Facebook Instagram.jpg

SCROLL

Moedersite

klik

Connect_2019_WEB_104.jpg

Lessentabel

klik

Connect_2019_WEB_100.jpg

Toelatingsproeven

klik

ArtRock2020-117.jpg
Doorstroomfinaliteit

Bij gevolg een complete vooropleiding voor het hoger onderwijs DANS

_MG_0431.JPG
Artistiek

De inspiratie ligt bij internationale dansgezelschappen. 

Daarom gaan we ook een hecht en blijvend verbond aan met

het festival December Dans

van Concertgebouw

en de werking van CCB.

ArtRock2020-132.jpg
Dansidentiteit

Ontwikkel jouw artistieke stem omringd door een team dat jou geen pasklare antwoorden bezorgt, maar je wel met het nodige vertrouwen ondersteunt om je te laten onderzoeken en te experimenteren.

Klaas_edited.jpg

Klaas Freek Devos

Klaas Devos (1985°) is enthousiast over de nieuwe dansopleiding. "Dans leeft in Brugge, het biedt zeker een meerwaarde! Ik ben benieuwd, hoop op een uitdagend nieuwe opleiding met een eigen visie waarin plaats is voor improvisatie en persoonlijk artistieke ontwikkeling. Ze mogen me zeker bellen als de eindwerken eraan komen." (lacht)

Klaas studeerde Woordkunst & Drama en heeft toen de liefde voor dans herontdekt. Daarna trok hij naar Antwerpen om er Hedendaagse dans te studeren aan het Conservatorium van Antwerpen. Hij haalde een Master in de Kunstwetenschappen aan de UAntwerpen en specialiseerde in dansonderzoek met twee postgraduaten: een aan de Brusselse hedendaagse dansschool P.A.R.T.S. en een tweede aan het artistiek onderzoekscentrum a.pass. Vandaag maakt Klaas multimediale voorstellingen en schrijft over danspraktijk als wetenschappelijk en artistiek onderzoekswerk. Verder geeft hij workshops, doceert, coached studenten, en werkt samen met andere kunstenaars als dramaturg.

Gaëlle.jpg

Gaëlle Ribbens

Gaëlle Ribbens vindt de nieuwe opleiding Hedendaagse Dans een zeer mooie aanvulling van de Academie. "Had die er in mijn tijd geweest had ik zeker de keuze gemaakt voor de dansopleiding. Het geeft de leerlingen een mooie voorbereiding op een Hogere dansopleiding. En aangezien er tegenwoordig heel veel hedendaags in de danswereld te zien is, is het heel fijn te weten dat er reeds in het middelbaar kan gewerkt worden naar een verdere danscarrière. Ik ben ervan overtuigd dat de leerlingen ook hier een geweldige begeleiding zullen krijgen."

 

Gaëlle Ribbens (1986°) studeerde in 2004 af aan onze richting Woordkunst-Drama. Daarna trok ze naar Tilburg om een opleiding tot dansdocent te volgen aan de Hogeschool Fontys. Waarna ze elf jaar als zelfstandig dansdocent lesgaf op verschillende dansscholen en tal van danskampen organiseerde voor jong en oud. Sinds Gaëlle mama is geworden geeft ze les in het Deeltijds Kunstonderwijs. Ondertussen is Gaëlle zelfs al vier keer moeder geworden. ‘Ik denk nog vaak terug aan de academie. De oudste is nu 9. Een echte WKD’er. Ik kijk uit naar het moment dat hij zegt: ‘Mama, ik wil naar de kunstacademie!’ Dan kan ik stiekem een beetje terug keren via hem.’

Thomas.jpeg

Thomas Francois Jacobs

Thomas is enthousiast over de nieuwe dansopleiding. ‘Al jarenlang levert de opleiding Woordkunst-Drama succesvolle studenten af maar niet vanuit een volwaardige dansopleiding. De dansdocenten doen hard hun best om dans en de zesdejaarsstudenten die kiezen voor dans als GIP in de kijker te zetten. Dankzij een specifieke opleiding dans krijgen de docenten erkenning voor hun jarenlange harde werk en inzet, en krijgen toekomstige dansers de mogelijkheid zich vanaf de eerste dag op de kunstacademie volledig te focussen op dans en hun verdere loopbaan na het KSO. 

Thomas Francois Jacobs (1989) volgde na de kunstacademie in Brugge een zevende voorbereidend jaar Musical in Antwerpen, studeerde een jaar musicaltheater aan de dansacademie in Tilburg maar koos uiteindelijk toch voor Codarts in Rotterdam waar hij afstudeerde aan de opleiding Docent Dans. Hij liep stages in New York, Shanghai en Rotterdam en gaf daarna les bij De Rotterdamse  jeugdtheaterschool, Studio 100, Fabric Magic, SupaStar en verschillende DKO dansafdelingen over heel Vlaanderen. Hij lanceerde de danstrend “Splitting” op sociale media en nam deel aan “Expeditie Robinson” in 2018. Momenteel geeft hij nog steeds les in het DKO en bij Fabric Magic en presenteert hij stadsreportages voor de Antwerpse zender ATV.

Connect_2019_WEB_142.jpg
Ella.jpg

Ella Deconinck

Ella Deconinck vindt het fantastisch dat er een opleiding Dans start in de Academie Kunsthumaniora Brugge. Ze vindt het jammer dat deze opleiding er nog niet eerder was, want dan had ze zeker voor deze opleiding gekozen. Ze wist al heel lang dat ze later iets wou doen met dans, daarom heeft ze ook gekozen om verder te gaan in de richting dansdocent aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tillburg. Deze opleiding is geweldig voor leerlingen die weten dat ze zeker iets willen gaan doen met dans en dat ze er reeds zo vroeg mee kunnen beginnen. Zich zo vroeg kunnen ontwikkelen en meer leren over dans, bereidt hen veel beter voor op een hogere opleiding DANS.

 

Ella (1999) studeerde WKD aan de Academie Kunsthumaniora Brugge. Ze zit momenteel in haar 2de jaar docentenopleiding dans aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Ze heeft dit jaar stage gelopen. Dit hield in dat ze dansles kon geven aan kinderen van de basisschool. Ze is dit jaar ook begonnen aan het opstarten van een project. Een samenwerking met een klasgenoot om een choreografie te creëren.

bottom of page